Vlakrit d.d. 13 augustus 2023

Nadat de file bij het GPX laden opgelost was, hebben we eerst besloten de groep van 18 deelnemers op te splitsen. Een lekker tempo te rijden met 18 man is wel een beetje teveel van het goede. Lean en Peter namen onze kersverse nieuwe lid Wim onder de hoede en gaven aan een normaal tempo te gaan rijden. Omdat 15 nog steeds vrij veel is, heeft er zich ook een groepje afgesplitst die voor het echte snelle werk ging. De grootste groep volgde de vooroprijder en om 09:40 uur waren we dan zover om te vertrekken.

De snelste groep reed waarschijnlijk net iets te snel om de route te lezen want zij slaagden erin om in Berghem al verkeerd te rijden. Via een afwisselende route door het gebied van Maas en Waal en de Betuwe kwam de eerste groep, waar ondertussen ook de snelste groep zich bijgevoegd had, na iets meer dan 100 km bij het ‘Pannenkoekenhuis aan de Linge’ op Landgoed Hemmen aan voor de koffiestop. We hebben hier ook nog even het groepje “Lean” getroffen.

Weer opgesplitst volgden we de route via de Betuwe naar de lunchstop bij ‘De Heeren van Soelen’ aan de Linge bij Zoelen. Ook hier hebben we de laatste groep nog even gezien.

Na de buik gevuld te hebben, vervolgden we onze weg via de Betuwe en het Land van Maas en Waal richting Oss. De eerste twee groepen waren, zoals gepland, om ca. 14:30 uur kort na elkaar terug bij de MCO. Twee leden hadden zich van tevoren al verontschuldigd en waren eerder naar huis afgedraaid.

Lean, Wim en Peter waren om 15:30 uur ook weer veilig terug.