Verslag Avond 4 Daagse 2017

Evaluatie A4D 2017.

Dit jaar hadden we een A4D van dreiging en een echte plens water. Vooral de dreiging van een mogelijk regenbuitje is van grote invloed geweest op het aantal deelnemers. Dinsdag t/m donderdag hebben we droog kunnen rijden. Alleen vrijdag de westelijke route, was er in Oss en omgeving veel water gevallen, maar na de pont in Alem is het droog geworden en kon lekker worden gereden.

Het waren mooie routes met afwisselend snelle en langzame stukken, bochtige en rechte wegen met halverwege een stempelpost waar de deelnemers een consumptiebon kregen aangeboden.

Op de eerste avond ging de route naar het oosten (Wim de Vette). De tweede dag ging de route naar het noorden (Hans Verhagen) met tweemaal een veerpont. Met Stichting Maasveren hebben we ook dit jaar de afspraak kunnen maken dat bij de inschrijving tegen een gereduceerd tarief bonnetjes konden worden gekocht. Omdat op de ponten niet meer behoefde te worden afgerekend, is de filevorming voor de ponten tot een minimum beperkt gebleven. Na terugkomst stonden de overbekende hamburgers te wachten. Donderdagavond ging de route naar het zuiden (Antoon van Dinther) met heel heerlijke gehaktbal op de stempelpost, gesponsord door de zoon van Antoon. Op vrijdag zijn we richting westen gereden (Hans Wijnbergen).

Iedere avond was er bij terugkomst iets te eten, wat heeft bijgedragen aan de gezellige sfeer tijdens het napraten op het aangeklede terras. Op dinsdag stonden bij terugkomst schaaltjes kaas klaar die zijn gesponsord door Ton Bens.

Het aantal deelnemers dat zich per dag heeft ingeschreven:
dinsdag: 125; woensdag: 134; donderdag: 164; vrijdag: 92 (48).
Gemiddeld hebben per dag 50 Stamrijders meegereden.

De A4D 2017 is niet zonder ongelukken verlopen. Op dinsdag is Ad de Laat achter op een motorrijder (Peter Schuurmans) gereden. Hij is afgevoerd naar het ziekenhuis en geopereerd. Nu gaat het weer redelijk met hem.

Evenals vorig jaar zijn ook dit jaar weer langs een groot aantal doorgaande routes in Oss reclameborden met een mooie poster geplaatst. Deze reclame heeft goed gewerkt. Daarnaast zijn ook nog eens meer dan 800 e-mails verstuurd aan deelnemers van voorgaande edities. Ook heeft een aantal leden de aankondiging op facebook gezet. Dit heeft ook goed gewerkt.

Het organiseren en het vlekkeloos laten verlopen van dit evenement is niet mogelijk zonder de vrijwilligers, hen wil ik bij deze dan ook heel hartelijk bedanken. Verder heeft een drietal dames die geen lid zijn van de Stamrijders zich vrijwillig ingezet, te weten: Cora van Schijndel (gastvrouw, inschrijftafel, kaas en worst snijden, enz.) en Inge en Jaana van den Heuvel (hamburgers bakken).
Verder hebben Theo en Jaline zich weer elke avond beschikbaar gesteld om de stempelpost te bemensen en de leden in te schrijven.
Ook een woord van dank aan Lenie, Wilma en Paul en natuurlijk Chris die ons weer van voldoende vocht hebben voorzien en elke avond het terras hebben opgebouwd en afgebroken met hulp van onze leden.

Op naar volgend jaar, naar de 33e van 26 t/m 29 juni 2018 !!

Als er nu al vrijwilligers zijn die willen meehelpen om de A4D 2018 weer een succes te maken, kunnen zich nu al bij mij melden.
Ook degenen die op- en/of aanmerkingen hebben over de A4D hoor ik graag.

De STAMRIT is op 27 mei 2018.

Hans Wijnbergen