Terugblik Stamrit 2018

TERUGBLIK 29E STAMRIT
Zondagmorgen 3 juni. Prachtig weer, niet te warm en niet te koud. Dat veranderde wel in de loop van de dag. Het werd warm, maar was prima weer voor de Stamrit.
Tussen 8.15 en 8.30 uur waren de vrijwilligers aanwezig om alles voor de inschrijving klaar te zetten.
Om 8.30 uur kwamen de eerste deelnemers al binnen druppelen, terwijl de start pas vanaf 9.00 uur was.
Cora van Schijndel zorgde er als gastvrouw voor dat de deelnemers het inschrijfformulier invulden en daarmee naar inschrijftafels gingen en daarna de route konden uploaden.
Er is er een oude traditie in ere hersteld en waren 2 routes. Deze gingen naar het zuiden. De korte route was ca. 220 km en de lange route was ca. 320 km. Met het veer Afferden-Sambeek werd de Maas overgestoken.
Er waren mooie stukken met lekkere bochten en heerlijk stuurwerk.

Na terugkomst stonden de overbekende hamburgers te wachten die goed waren bereid door Huub Stolz en mij. Ook waren er blokjes kaas die zijn gesponsord door Ton Bens.
Uiteraard is ook iedereen al rijdend op de foto gezet door Stefan Prinssen. Ook dit jaar was het hem gelukt om de foto’s op tijd klaar te hebben, zodat iedereen de foto mee naar huis kon nemen.
Rond 18.00 uur kwamen de laatste deelnemers terug bij MCO en zat de geslaagde Stamrit er voor dit jaar weer op. Er hebben 202 deelnemers meegedaan, waarvan 75 leden van De Stamrijders en 127 niet-leden.
Het organiseren en het vlekkeloos laten verlopen van dit evenement is niet mogelijk zonder de leden die als vrijwilliger hebben meegewerkt en natuurlijk Cora van Schijndel, hen wil ik bij deze dan ook heel hartelijk bedanken. Ook een woord van dank aan Lenij en Charla die het extra druk hadden omdat er ook een 4×4 evenement was.
Al met al een geslaagde 29e editie van de Stamrit die zonder ongelukken is verlopen.
Op naar de 30e Stamrit die op 26 mei 2019 wordt georganiseerd en de 33e motor Avondvierdaagse die op 3 juli 2018 van start gaat.

Hans Wijnbergen.