Terugblik 32e Stamrit 2022

Zondagmorgen 15 mei. Prima weer om de Stamrit te gaan rijden.

Tussen 8.15 en 8.30 uur waren de vrijwilligers aanwezig om alles klaar te zetten voor de inschrijving. Om 8.15 uur kwamen ook de eerste deelnemers al binnendruppelen, terwijl de start pas vanaf 9.00 uur staat gepland.

De route voerde naar het oosten en was ca. 230 km. Ook werd een klein stukje Duitsland aangedaan. Er waren mooie stukken met lekkere bochten en heerlijk stuurwerk. 

Sommige GPS-systemen hadden moeite om de juiste route te vinden. Sommige leidden de deelnemers via zandpaden, lieten hen een paar keer een rondje rijden of moesten een doodlopende weg in.

Na terugkomst stonden de overbekende hamburgers te wachten die goed waren bereid door Ad Gutte en Huub Stolz.

Uiteraard is ook iedereen al rijdend op de foto gezet door Stefan Prinssen, die speciaal voor ons uit Friesland was afgereisd om mooie foto’s te maken. Ook dit jaar is het hem gelukt om de foto’s op tijd klaar te hebben, zodat iedereen de foto mee naar huis kon nemen. Een aantal deelnemers heeft de fotograaf echter gemist, omdat zij een afwijkende route reden. Er is een aantal foto’s nog niet opgehaald. Deze zijn alsnog bij mij te verkrijgen.

Rond 17.00 uur waren de laatste deelnemers terug bij MCO en zat de geslaagde Stamrit er voor dit jaar weer op. Er hebben 145 deelnemers meegedaan, waarvan 44 leden van De Stamrijders en 101 niet-leden. Er waren 31 deelnemers (niet-leden) die nog niet eerder een van onze ritten hadden gereden.

Theo en Jalyne Pijnenburg waren ook dit jaar beschikbaar om te helpen bij de inschrijving. Hun dochter Lizette fungeerde als gastvrouw.

Het organiseren en het vlekkeloos laten verlopen van dit evenement is niet mogelijk zonder de leden die als vrijwilliger hebben meegewerkt; hen wil ik bij deze dan ook heel hartelijk bedanken. Ook een woord van dank aan Lenij die iedereen van een drankje en zo nodig van een hapje voorzag.

Al met al een geslaagde 32e editie van de Stamrit die zonder ongelukken is verlopen.

Op naar de 33e Stamrit die op 14 mei 2022 wordt georganiseerd en de 36e motor Avondvierdaagse die op 28 juni 2022 van start gaat.

Als er nu al vrijwilligers zijn die willen meehelpen om de Stamrit 2023 weer een succes te maken, kunnen zich nu al bij mij melden.

Ook degenen die op- en/of aanmerkingen hebben over de Stamrit hoor ik graag.

 

Hans Wijnbergen.