Terugblik op de 28e STAMRIT (2017)

Terugblik op de 28e STAMRIT (2017)

Zondagmorgen 21 mei. Prachtig weer, niet te warm en niet te koud. Prima weer voor de Stamrit.
Om 8.15 uur waren de vrijwilligers aanwezig om alles voor de inschrijving klaar te zetten.
Om 8.30 uur kwamen de eerste deelnemers al binnen druppelen, terwijl de start pas vanaf 9.00 uur was.

Cora van Schijndel zorgde er als gastvrouw voor dat de deelnemers het inschrijfformulier invulden en daarmee naar inschrijftafel gingen en daarna de route konden oploaden.

De route ging naar het noordwesten en was ca. 230 km. waarbij tweemaal de Maas moest worden overgestoken.
Met Stichting Maasveren hebben we ook dit jaar de afspraak kunnen maken dat bij de inschrijving tegen een gereduceerd tarief bonnetjes konden worden gekocht. Omdat op de ponten niet meer hoefde te worden afgerekend, is de filevorming voor de ponten tot een minimum beperkt gebleven.

De route was in drieën geknipt zodat iedereen zonder problemen de pauzeplaatsen kon vinden.
Jammer genoeg waren er vooral in het tweede gedeelte van de route veel drempels. De uitzetters hebben die zoveel mogelijk proberen te vermijden, maar dit is niet gelukt omdat de route anders veel te lang zou worden.
Er waren mooie stukken met lekkere bochten en heerlijk stuurwerk.

Na terugkomst stonden de overbekende hamburgers te wachten die goed waren bereid door Huub Stolz en Ad Gutte.

Rond 18.00 uur kwamen de laatste deelnemers terug bij MCO en zat de geslaagde Stamrit er voor dit jaar weer. Er hebben 230 deelnemers meegedaan, waarvan 80 leden van De Stamrijders.

Het organiseren en het vlekkeloos laten verlopen van dit evenement is niet mogelijk zonder de leden die zich als vrijwilliger hebben aangemeld en natuurlijk Cora van Schijndel, hen wil ik bij deze dan ook heel hartelijk bedanken. Ook een woord van dank aan Lenie en Charla.

Op naar de 29e Stamrit die in 2018 wordt georganiseerd en de 32e motor Avondvierdaagse die op 27 juni 2017 van start gaat.

Hans Wijnbergen.