Natte Avond 4 Daagse 2016

Evaluatie A4D 2016.

Nat, natter, natst. Dat was de 31e A4D. Dit jaar hebben we waarschijnlijk de natste A4D ooit gehad.

Het waren mooie routes met afwisselend snelle en langzame stukken, bochtige en rechte wegen met halverwege een stempelpost waar de deelnemers een consumptiebon kregen aangeboden.

Op de eerste avond ging de route naar het westen (Ad de Laat). De tweede dag ging de route naar het noorden (Willem va Dalen) met tweemaal een veerpont. Met Stichting Maasveren hebben we ook dit jaar de afspraak kunnen maken dat bij de inschrijving tegen een gereduceerd tarief bonnetjes konden worden gekocht. Omdat op de ponten niet meer behoefde te worden afgerekend, is de filevorming voor de ponten tot een minimum beperkt gebleven. Na terugkomst stonden de overbekende hamburgers te wachten. Donderdagavond ging de route naar het oosten (Hans Verhagen) en vrijdag zijn we richting zuiden gereden (Ger Leermans).

Iedere avond was er bij terugkomst iets te eten, wat heeft bijgedragen aan de gezellige sfeer tijdens het napraten op het aangeklede terras.

Het aantal deelnemers per dag:
dinsdag: 208; woensdag: 204; donderdag: 124; vrijdag: 77.
Gemiddeld hebben per dag 50 Stamrijders meegereden.

De A4D 2016 is zonder ongelukken verlopen.
Evenals vorig jaar zijn ook dit jaar weer langs een groot aantal doorgaande routes in Oss reclameborden met een mooie poster geplaatst. Deze reclame heeft goed gewerkt. Daarnaast zijn ook nog eens meer dan 800 e-mails verstuurd aan deelnemers van voorgaande edities.

Het organiseren en het vlekkeloos laten verlopen van dit evenement is niet mogelijk zonder de vrijwilligers, hen wil ik bij deze dan ook heel hartelijk bedanken. Verder heeft een vijftal dames die geen lid zijn van de Stamrijders zich vrijwillig ingezet, te weten: Cora van Schijndel en Paula van Grunsven (gastvrouw, inschrijftafel, kaas en worst snijden, enz.), Marjan Hodenius (inschrijftafel) en Inge en Jaana van den Heuvel (hamburgers bakken).
Ook een woord van dank aan Lenie, Wilma en Paul en natuurlijk Chris die ons weer van voldoende vocht hebben voorzien en of hebben opbouwen en afbreken.

Op naar volgend jaar, naar de 32e !!

Als er nu al vrijwilligers zijn die willen meehelpen om de A4D 2017 weer een succes te maken, kunnen zich nu al bij mij melden.
Ook degenen die op- en/of aanmerkingen hebben over de A4D hoor ik graag.

Hans Wijnbergen