JoJo’s “Hijgend Hert” ritje

Datum: 02-06-2013
Vooroprijder(s): John Rijneveen en Jos van Lith
Aantal deelnemers: 10 motoren 11 personen en 3 supporters
Gereden afstand: 255 km
Bijzonderheden: ?

Op zondag ochtend was het om half negen verzamelen en negen uur vertrekken. Eerst effe gezellig koffie drinken bij Paul en Wilma en dan op de Bike. Máár het begon anders, John Rijneveen had pech met de Gold Wing. Zou je denken, hoe is dat nou mogelijk met ZO’N motorfiets. Maar ja het blijkt dus dat ook die motoren kapot kunnen en maar goed ook want hoe kon anders Ger Leermans een boterham verdienen. 02-06-2013 JoJo Hijgend Hert ritjeMaar goed, erg jammer dat John niet mee kon. We zijn vertrokken met 10 motoren en elf personen richting zuid op naar Blitterswijck voor de eerste koffiestop. Dit stuk van 75 Km ging lekker vlot en we waren al om half elf bij “Tante Jet“ in Blitterswijck voor de koffie. Lekker op het terras aan de maas, maar zo s’morgens vroeg was het windje toch nog koud.

Na deze stoot caffeïne waren we allemaal goed wakker en ging het wat langzamer op naar Esbeek, een stukje van 115 Km. Halverwege bleek onze groep ineens een stuk korter en zijn we maar eens gestopt, wat bleek, we waren er vier kwijt geraakt. Uiteindelijk hebben we Mark kunnen bereiken en hem de coördinaten gegeven waar we stonden. Na een oponthoud van 20 minuten konden we weer verder. Maar voor we verder gingen hebben we nog eens de toerregels uitgelegd, dus als je de persoon achter je uit het zicht hebt verloren wacht je goed zichtbaar bij de eerst volgende richtingsverandering/bocht. De schuldige, we noemen geen namen hier, gaf aan dat hij alles begrepen had en nu konden we weer verder. Mooie wegen, drempels, kinderkoppen en een zandweg (foutje van de Garmin) moesten overmeesterd worden waarna iedereen dacht: “Ik wil onderhand een uitsmijter verorberen”, toen kwam er nog een lekker stukje weg. Namelijk een zandweg met geen enkel vlak stuk, dus de schokbrekers werden even goed getest. Uiteindelijk zijn we toch allemaal heel aangekomen bij “In den Bockenreyder”. Daar werden we hartelijk ontvangen door onze clubleden John Rijneveen, Lidia Rijneveen en Saskia Vos. Ze hadden al geruime tijd, met veel weerstand van de eigenaar, een grote tafel in beslag genomen voor onze groep. Hier kregen we een menukaart die brabanders allemaal goed begrijpen: 02-06-2013 JoJo Hijgend Hert ritjeEr werd lekker gekletst, maar toen we allemaal ons bordje hadden was het meteen stil aan de tafel. Hierna weer opstappen en richting Oss, en werden we uitgezwaaid door onze supporters!

Dit stukje van ruim 70 Km ging lekker tot aan Schijndel, daar wist de voorop rijder Jos niet hoe je op een simpele manier door Schijndel kunt rijden en hebben we heel wat woonwijken gehad voor we weer de route oppikten. Maar uiteindelijk allemaal goed aangekomen in Oss en daar nog even bij Paul en Wilma een Bèkske koffie gepakt voor we naar huis gingen.

02-06-2013 JoJo “Hijgend Hert” ritje