Isle of Man TT 2013

Komende zaterdag 1 juni gaat de beroemde TT op het eiland Man van start. De trainingen zijn inmiddels al begonnen. Voor diegene die er niet bij kunnen zijn maar het niet willen missen is er door de organisatie een app uitgebracht waarmee de races toch live gevolgd kunnen worden. In de gratis app word je in een live feed op de hoogte gehouden over alles wat met de races te maken heeft. Daarnaast kun je rijdersprofielen bekijken, naar het radioverslag luisteren en vind je achtergrondinformatie over het evenement. Tegen bijbetaling heb je tijdens de races ook toegang tot live-timing en videoclips van de wedstrijd. De app is er voor Android en voor iPhone.

De race op het eiland Man in de Ierse Zee wordt al vanaf 1907 gehouden. Het Snaefell Mountain Course circuit op de openbare wegen van het eiland is meer dan zestig kilometer lang en voert onder meer door dorpen. De vele obstakels en de extreme snelheden over smalle bochtige wegen met vaak aan weerszijde stenen muren maken het een gevaarlijke race. Hier onder een indruk hoe het er daar aan toe gaat.
[youtube link=”http://www.youtube.com/watch?v=aXR8Df_Bml0″ width=”800″ height=”450″]
[youtube link=”http://www.youtube.com/watch?v=BzWf-6UzQUA” width=”800″ height=”450″]

Al dit moois heet echter ook een keer zijde. Elk jaar overlijdt er wel een coureur tijdens de qualificaties of de race. Op 27 mei 2013 bracht de organisatie het trieste nieuws naar buiten dat tijdens de kwalificaties de 43-jarige Japanse coureur Yoshinari Matsushita om het leven is gekomen. Yoshinari Matsushita was onlangs als derde rijder toegevoegd aan het team Tyco Suzuki en reed op een Suzuki GSX-R600.