Geslaagde Motor Avond 4 Daagse 2022

De weersvooruitzichten zagen er goed uit. Droog en warm weer. Prima weer voor de motor AvondVierdaagse 2022.

Op maandagavond 27 juni 2022 is door een aantal enthousiaste leden van onze motorclub het terrein van MCO versierd voor de komende A4D die is gehouden van 28 juni t/m 1 juli.

Het waren mooie routes met afwisselend snelle en langzame stukken, bochtige en rechte wegen en met halverwege een stempelpost waar de deelnemers een consumptiebon kregen aangeboden. En natuurlijk ….. drempels. Die waren er in overvloed.

Alle routes zijn uitgezet door Wim de Vette.

Op dinsdagavond ging de route naar het westen. De tweede dag ging de route naar het zuiden. Donderdagavond ging de route naar het noorden. Op vrijdag zijn we richting oosten gereden.

Met Stichting Maasveren hebben we ook dit jaar de afspraak kunnen maken dat bij de inschrijving tegen een gereduceerd tarief een bonnetje voor een overtocht kon worden gekocht.

Op de donderdag werd het ’s avonds zeer slecht weer. Storm, regen en bliksem zorgden ervoor dat er maar weinig deelnemers waren.

Iedere avond was er bij terugkomst iets te eten, wat heeft bijgedragen aan de gezellige sfeer tijdens het napraten op het aangeklede terras. Op dinsdag stonden bij terugkomst schaaltjes kaas klaar die zijn gesponsord door Bon Fromage van Ton Bens.

Woensdagavond was er voor iedere deelnemer een broodje hamburger, gebakken door onze befaamde hamburgerbakker Ad Gutte. Op donderdag werden leverworst en andere vleessoorten rondgedeeld.

Het aantal deelnemers dat zich per dag heeft ingeschreven (afgerond):

dinsdag: 85; woensdag: 230; donderdag: 30; vrijdag: 140.

Per dag hebben ca. 40 Stamrijders meegereden.

De A4D 2022 is zonder ernstige ongelukken verlopen.

Evenals vorig jaar zijn ook dit jaar weer langs een groot aantal doorgaande routes in Oss reclameborden met een mooie poster geplaatst. Deze reclame heeft goed gewerkt. Daarnaast zijn ook nog eens meer dan 900 e-mails verstuurd aan deelnemers van voorgaande edities. Ook heeft een aantal leden de aankondiging op facebook gezet.

Het organiseren en het vlekkeloos laten verlopen van dit evenement is niet mogelijk zonder de vrijwilligers; hen wil ik bij deze dan ook heel hartelijk bedanken. Verder heeft een drietal dames die geen lid zijn van de Stamrijders zich vrijwillig ingezet, te weten: Jacqueline van Dalen, Jurista de Bruin en Twannie Willemse. 

Verder waren Theo en Jalyne Pijnenburg weer elke avond beschikbaar om de stempelpost te bemensen dan wel de leden in te schrijven en Lizette van Erven die als gastvrouw is opgetreden.

Ook een woord van dank aan Lenij, die ons weer van voldoende vocht heeft voorzien.

En natuurlijk ook dank aan Wim de Vette die de routes heeft uitgezet. Zonder hem zouden we geen routes kunnen rijden.

Op naar volgend jaar, naar de 37e motor A4D van 27 t/m 30 juni 2023 !!

Als er nu al vrijwilligers zijn die willen meehelpen om de A4D 2023 weer een succes te maken, kunnen zich nu al bij mij melden.

Ook degenen die op- en/of aanmerkingen hebben over de A4D 2022 hoor ik graag.

 

De volgende STAMRIT staat gepland op 4 juni 2023.

Hans Wijnbergen