DucaYama Rit

De rit van de zieke vooroprijders en …..(Garmin?)!
Ze hadden het mooi gepland, die Rob en Jos. Er was één rit uitgezet voor twee groepen rijders: een vlotte en een normale. Maar dan … slaat het “noodlot” toe en kunnen ze allebei vanwege gezondheidsredenen niet rijden.
Maar, zoals het bij een goede club hoort is er snel een tweetal twee vervangers gevonden nl. Wout Siemerink en Bert de Bruin.
Om 9.00 uur verzamelden zich … Stamrijders en één niet lid. De schifting van vlot (…) en normaal (9) was snel gemaakt. Om half tien werd er in twee groepen vertrokken met een dreigende lucht. In Berghem begon het te spetteren, maar bij spetteren is het gebleven.
De route was in drie delen geknipt. Het eerste stuk ging via het Land van Maas en Waal naar de eerste stop in Buren. Een bekend adres te weten De Hofhouding.
Nadat de koffie en voor sommigen het appelgebak achter de kiezen zat, gingen we door met het tweede deel. Het werd steeds zonniger.
De rit voerde ons door de mooie Betuwe met leuke stuurweggetjes. Uiteindelijk kwamen we met zonnig weer bij de tweede stopplaats aan, te weten de jachthaven van Werkendam.
Daar bleek dat de snelle jongens ook nog maar net waren gearriveerd. Ze moesten 10 minuten voor een open brug wachten.
Na de spiegeleieren en tosti’s gingen de twee groepen weer verder richting Oss.
Nadat we een rondje hadden gereden en weer bij de jachthaven uitkwamen, bleek dat de Garmin van Wout Siemerink kuren vertoonde en de juiste route niet meer doorgaf. Omdat Herman van de Bogaert de route ook van Ben de Bekker had gekregen, heeft hij de tocht als vooroprijder vervolgd.
Via de wereldplaatsen Uppel, Uitwijk, Waardhuizen en Bern ging de route richting Hedel.
Bij Wijk en Aalburg wilde ook de Garmin van Herman niet meer de juiste weg aanwijzen, dus ben ik voorop gaan rijden.
Na Hedel was het nog maar een stukje naar Oss.
Jos en Rob, bedankt voor een mooie afwisselende route en beterschap.

Groeten,
Hans Wijnbergen.