37e Avondvierdaagse 2023

Dinsdag kwam de stroom motoren al vroeg op gang en het leek of er geen eind aan kwam, tenslotte zijn we gestart met maar liefst 203 motoren en 212 deelnemers. Het was een mooie route naar het noorden met de stop bij het clubhuis van kleiduiven schiet vereniging de Betuwe.

Woensdag ging de rit naar het zuiden met mooie gedeeltes en waren er 186 motoren en ook nog 9 passagiers, mooi aantal van totaal 195 deelnemers.

Donderdag mooie rit naar het oosten met helaas wat minder motoren, volgens buienrader etc. zou het gaan regenen dus we hebben uiteraard geen drup gehad. Volgens niet geheel objectieve meningen het mooiste ritje van deze avondvierdaagse. Afhakers hebben wel een mooie rit gemist, maar toch nog 100 motoren en 4 passagiers.

Vrijdag lekker ritje naar het Westen met de stop in de Bible Belt bij Genderen. Geen regen, hagel en sneeuwstormen voorspeld dus waren de afvallers van donderdag weer aanwezig. 132 motoren en 9 passagiers.

Totaal hebben we over 4 dagen 652 deelnemers gehad. 466 niet leden 186 leden, een mooie opkomst. Totaal zijn dit 348 motorrijders, hiervan waren er 67, van de 117 leden, van ons clubke die een of meerdere dagen meegereden hebben. Opvallend is dat er 146 deelnemers voor de 1e keer aanwezig waren. Van het totaal van 348 deelnemers, incl. onze eigen leden, hebben er uiteraard de meeste meer dan 1 dag gereden. Hiervan kwam het merendeel, 160, uit Oss. Maar ook Heesch 35, en Berghem 28, waren goed vertegenwoordigd.  Uit de verre omgeving kwamen ze o.a. uit Odiliapeel, Wijchen, Druten, Nijmegen, Hurwenen, Gennep, Malden, Oosterhout, Hernen, st. Michielsgestel en ook nog 1 uit het mooie plaatsje ’s-Hertogenbosch.

Exoten v.w.b. afstand, tussen de 50 en 70 Km, waren er uiteraard dit jaar ook weer. O.a. kwamen ze uit Venlo, Veldhoven, Tilburg, Westerhoven en Gorinchem. 2 deelnemers kwamen wel van heel ver weg. Uit Serooskerke in Zeeland, 143 Km en uit Zwaag Noord-Holland, 151 Km. We nemen aan dat ze hier in de omgeving op vakantie zijn.

Dit alles kunnen we niet voor elkaar krijgen zonder de inzet van vrijwilligers. Dank aan de 29 vrijwilligers van onze vereniging en de 6 vrijwilligers van buiten onze vereniging !

Al met al een geslaagde Avondvierdaagse, op naar de 38e editie in 2024 !